Osem poslancov MsZ chce zvolať mimoriadne zasadnutie

18.01.2011 Poprad

Poprad 18. januára (TASR) – Skupina poslancov Mestského zastupiteľstva v Poprade dnes podala návrh na zvolanie mimoriadneho zasadnutia. TASR o tom informoval Milan Barila z poslaneckého klubu SDKÚ-DS a SaS.
V návrhu na zvolanie mimoriadneho zastupiteľstva, ktoré dnes poslanci doručili na sekretariát primátora mesta Poprad, sa okrem iného uvádza, že poslanci chcú potvrdiť uznesenie z decembrového zasadnutia o rozpočte mesta na rok 2011.
Poslanci tak chcú zabrániť, aby sa podtatranská metropola ocitla v rozpočtovom provizóriu aj v mesiaci február. Okrem toho tiež chcú potvrdiť uznesenie, na základe ktorého bola vytvorená Mestská rada pri Mestskom úrade v Poprade aj s navrhnutými členmi a komisiami. Pod návrh na zvolanie mimoriadneho zastupiteľstva sa podpísalo osem z 19 poslancov.
Poslanci Mestského zastupiteľstva v Poprade na decembrovom zasadnutí schválili rozpočet mesta na rok 2011. Ten sa však rozhodol nepodpísať primátor Anton Danko, ktorý nesúhlasil s pozmeňujúcimi návrhmi poslaneckého klubu SDKÚ-DS a SaS. \"Myslím si, že pôvodný rozpočet bol veľmi dobre zostavený a nesúhlasím so zmenami, \" povedal vtedy Danko. Poslanecký klub SDKÚ-DS, SaS napríklad navrhol zvýšiť dotáciu hokejovému klubu v meste.
Na zvolanie mimoriadneho zastupiteľstva je potrebné, aby oň požiadala aspoň tretina poslancov. V takom prípade ho starosta, prípadne primátor, zvolá do 15 dní od doručenia návrhu.
 

Vyberte región